Kindcentrum STip

Pedagogisch aanbod

Iedere dag kijken we naar de individuele behoeftes van kinderen en stemmen we het aanbod hierop af. Dit doen we door het aanbieden van de juiste materialen, activiteiten en opdrachten op het juiste moment. Zo zorgen we dat een kind vertrouwen krijgt: in zichzelf, in zijn omgeving en in zijn ontwikkeling. Want dat is essentieel om te kunnen leren en stappen te zetten. Je leert van je fouten en oefening baart kunst.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren wie ze zijn en antwoord krijgen op vragen zoals: Wat zijn mijn talenten? Wat maakt mij gelukkig? Wie zijn anderen? En hoe kan ik me daar op een fijne manier mee verbinden?

Bij ons leer je…

Groeien

Bij ons kindcentrum ontdek je hoe je met een positieve blik nieuwe uitdagingen aan kunt gaan. Hoe je met tegenslag omgaat en leert door te zetten. Om te blijven groeien en het beste uit jezelf te halen. Je ontdekt talenten waarvan je nog niet wist dat je ze had!

Leren

Leren kun je leren! We besteden veel aandacht aan hogere vaardigheden die je helpen om steeds beter te leren, reflecteren, organiseren en samen te werken. Je merkt dat je door zelfvertrouwen, inzet en lef voortdurend nieuwe dingen ontdekt. Dat maakt leren ook nog eens stukken leuker.

Bijdragen

Je beseft steeds meer dat je onderdeel bent van een maatschappij. Je draagt verantwoordelijkheid voor jezelf, de ander en de wereld om je heen. We willen je helpen gelukkig te worden en te blijven, want wij geloven dat een gelukkig kind het begin is van een betere wereld.

Kindgericht onderwijs

Meer over kindgericht onderwijs