Kind aanmelden


Naar de schoolgids index


Natuurlijk wilt u dat uw kind naar de meest passende school gaat. Als ouder kiest u zelf een school voor uw kind.

In december ontvangen ouders een uitnodiging van de gemeente om hun kind(eren) te komen aanmelden voor het nieuwe schooljaar. In de dorpsblaadjes van Tienray en Swolgen volgen daarna uitnodigingen om de school te bekijken en een praatje maken, vragen stellen en het aanmeldingsformulier inleveren.
Nieuwe kinderen mogen de dag na hun vierde verjaardag naar school. Hierbij adviseren wij een uitzondering voor de laatste paar weken van het schooljaar. Het heeft de voorkeur om deze kinderen in overleg te laten starten op een geschikt moment. Voordat de kleuters vier jaar worden, worden zij uitgenodigd om samen met de ouders een ochtend of middag in de klas te komen kijken. Kinderen die na de grote vakantie voor het eerst komen, worden voor de vakantie een keer uitgenodigd.
 

Als er bij de aanmelding al een duidelijke vraag om ondersteuning is, zullen we samen met u onderzoeken of wij die extra hulp in voldoende mate kunnen bieden, eventueel met extra ondersteuning. Kan dat niet, dan zoeken wij, in overleg met u, een betere plek. Uw kind komt zo terecht op de school die het best bij hem of haar past. 


Download deze pagina Download de gehele schoolgids