Gezonde school


Naar de schoolgids index


Als school vinden we dat we hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben en dat wij samen met jullie kinderen moeten stimuleren gezonde voeding te eten. 

Geeft iedereen zijn kind gezond eten mee naar school? Dan zorg je met zijn allen voor een gezonde schoolomgeving. Een gezond ontbijt en een gezonde lunch helpt je kind alle voedingstoffen binnen te krijgen die nodig zijn om goed te groeien.

Wat gezond is, leidt op school en thuis ongetwijfeld tot discussie. Dat is prima; juist het praten over leef- en eetgewoontes leidt hopelijk tot een gezond eetgedrag. 

“Goed voorbeeld doet goed volgen” passen we ook op onze school toe. Als school besteden we aandacht aan gezonde voeding en geven we ook het goede voorbeeld. Dat wil niet zeggen, dat we nooit meer eens “zondigen”.

Tijd voor de pauzehap!

Fruit en snackgroente zijn perfect voor de pauze. Maar ook een volkoren of bruine boterham, volkoren knäckebröd of volkoren mueslibrood zijn geschikt.

Gezond met brood

Brood eten is goed voor kinderen. Je kind krijgt zo goede stoffen binnen. Volkorenbrood en bruinbrood zijn de gezondste keuzes. Daarin zitten lekker veel vezels. 

Drinken

Wist je dat in pakjes sap heel veel suiker zit? Wel 7 suikerklontjes. Ook in frisdrank, diksap of aanmaaklimonade zit veel suiker. Daarom zijn al die drankjes niet zo geschikt om mee te geven naar school.

Wat kun je wel geven?

Een (hervulbaar) flesje water is het makkelijkste en gezondste om mee te geven. Zeker als je kind op school deze bij kan vullen bij een kraan of tappunt.

Ook een thermosbeker thee (zonder suiker) is lekker. En een pakje of beker halfvolle melk of karnemelk is geschikt.

Trakteren

Kinderen die jarig zijn trakteren niet op school. Wij als school zorgen ervoor dat jullie kind op deze dag in het zonnetje staat en dat erop verschillende manieren aandacht aan gegeven wordt in de eigen groep. In leerjaar 1 en 2 zijn de ouders welkom om de verjaardag mee te vieren.

Dat op deze speciale momenten foto's of filmpjes worden gemaakt is natuurlijk prima. 

We vinden het echter niet goed dat de gemaakte beelden op persoonlijke sociale media worden gedeeld als er ook andere kinderen of leerkrachten op te zien zijn. Jarige leerkrachten beperken het uitdelen van snoep tot 2 stuks op hun verjaardag. Tijdens feestdagen of dagen dat er iets gevierd wordt, krijgen de kinderen wel iets van snoep, maar ook dit met mate.

Wanneer iedereen zijn kind gezond eten meegeeft naar school, dan zorg je met zijn allen voor een gezonde schoolomgeving.

Op deze pagina staan volop tips voor originele pauzehappen en de lunch op school.


Download deze pagina Download de gehele schoolgids