Bibliotheek


Naar de schoolgids index


 

Onze school beschikt over een eigen bibliotheek en gebruikt de materialen zoveel mogelijk  in de groepen in het kader van leesbevordering en themaverrijking. 

Daarnaast kunnen kinderen van 0-12 jaar, die een BiblioNu pasje hebben, er ook terecht om leesboeken, informatieve boeken, strips, en prentenboeken te lenen.

Tijdens de uitleen kunnen ouders/opvoeders ook terecht om met hun kinderen samen boeken uit te zoeken/te ruilen. Ook kunnen andere inwoners die een abonnement bij BiblioNu hebben, terecht om (via internet) gereserveerde boeken af te halen of terug te brengen. Tijdens de schoolvakanties en studiedagen is de bibliotheek gesloten. Met het pasje kan het hele jaar door ook in de BiblioNu vestigingen in Horst en Venray worden geruild/geleend.

Lenen tijdens de uitleenuren

Er wordt alleen uitgeleend op een geldig BiblioNu pasje, tot 18 jaar gratis, eenmalig € 2.50 inschrijfkosten. Per pasje mogen de leerlingen 2 boeken mee naar huis nemen. Bij verlies van het pasje wordt voor een nieuw pasje 2,50 euro in rekening gebracht. De boeken worden 3 weken uitgeleend. Tijdens vakanties is de uitleenperiode langer, zodat er lekker gelezen kan worden!  

Verlengen

Dit kan via de website www.biblionu.nl of tijdens de uitleenuren in de school. De boeken die verlengd moeten worden hoeven niet meegenomen te worden, het pasje is voldoende.

Te laat ingeleverd

Bij te laat teruggebrachte boeken wordt 0,20 eurocent per boek per uitleendag in rekening gebracht.

Reserveren

De kinderen kunnen met een BiblioNu abonnement ook thuis gratis boeken reserveren via de website van BiblioNu. Met hun pasje kunnen ze dus uit heel veel boeken kiezen, veel meer dan die in de schoolbibliotheek staan. De gereserveerde boeken kunnen tijdens de uitleenuren worden afgehaald en teruggebracht in de schoolbibliotheek. 

 

 

 

 

 

Op KCSTip is de bieb op donderdagochtend geopend van 09.00- 12.00 uur.

 

Alle kinderen kunnen onder schooltijd hun boeken ruilen. We hopen dat alle kinderen genieten en gebruik gaan maken van onze uitgebreide schoolbibliotheek. Ook ouders kunnen gerust voor 12.00 uur boeken komen uitzoeken voor de uitleen. Onze bieb-vrijwilligers zijn uiteraard ook beschikbaar voor vragen over lezen en boeken.

Vanaf  12.00 uur is de bieb gesloten.

Op onze school maken we daarnaast ook gebruik van een mediacoach, dit is Sanne Spee. Zij helpt ons bijvoorbeeld met het samenstellen van thema-collecties. Zij is werkzaam vanuit BiblioNu.

We wensen jullie allen ontzettend veel leesplezier!

 


Download deze pagina Download de gehele schoolgids