Bestrijding van hoofdluis


Naar de schoolgids index


Op alle scholen is hoofdluis een regelmatig terugkerend probleem. Iedereen kan ermee te maken krijgen, ook al wordt het haar prima verzorgd. 

Iedereen weet dat hoofdluis erg besmettelijk is. In samenspraak met de Ouderraad hebben we het protocol hoofdluisbestrijding van de gemeenschappelijke gezondheidsdienst (GGD) overgenomen. Dit protocol houdt onder meer in dat alle kinderen en leerkrachten, met name na vakanties, door zogenaamde ‘luizenscreeners’ worden gecontroleerd. Dit zijn ouders die hiervoor zijn geschoold door een medewerkster van de GGD. Mocht bij een controle blijken dat een kind hoofdluis heeft, dan krijgen de ouders een brief van de school met nadere informatie. 

Uiteraard is geheimhouding verplicht. Controleert u zelf ook geregeld op hoofdluis! Als uw kind hoofdluis heeft, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de school en aan ouders van vriendjes en vriendinnetjes. Dit is heel belangrijk.En.............. u hoeft zich echt niet te schamen. Op de website van de GGD (www.ggdlimburgnoord.nl) kunt u alle informatie vinden over het voorkomen en behandelen van hoofdluis. 


Download deze pagina Download de gehele schoolgids