Over het Kindcentrum 

Welkom

Het samengaan van onze scholen geeft ons de kans (sneller) nieuwe keuzes te maken. Keuzes waardoor ons onderwijs ook weer in een hedendaags jasje past. Want dat een school voor de 21e eeuw niet meer hetzelfde is als een school van de 20e eeuw is ons duidelijk. Leren in de 20e eeuw ging veel meer over het krijgen van antwoorden…tegenwoordig gaat het leren veel meer over het stellen van vragen.

STip, ontwikkelt zich naar een kindcentrum. Een plek waar u en uw kind van harte welkom zijn voor de ontwikkeling van kinderen van 2 tot 12 jaar.

Totdat we op de nieuwe locatie zullen zijn blijft de peuterspeelzaal en BSO op de locatie van Swolgen. De peuterspeelzaal valt onder kinderopvangorganisatie ’t Nest

Op KCSTip  bieden  vanuit de samenwerking meet t' Nest kinderopvangmogelijkheden aan.

Klik hier voor info en aanmelding!

Klik hier voor rekenmodule 

 

Bij kindcentrum STip vinden we het belangrijk dat kinderen zich in de volle breedte kunnen ontwikkelen. Uitblinken waar je goed in bent en ondersteund worden in dat wat je lastig vindt. We kennen de kinderen bij kindcentrum STip heel goed! Door gesprekjes met kinderen, goede contacten met ouders, volg- en meetinstrumenten, werkstukken en observaties hebben we een helder en volledig beeld van de ontwikkelingen, die ieder kind doormaakt. Hierbij maken we gebruik van de meest moderne leermiddelen. Bij kindcentrum STip werken we thematisch en leren we onderzoekend vanuit de nieuwsgierigheid en de onderzoeksvragen van de kinderen. Hierbij streven we samen naar bevlogenheid en passie om je essentiële leerstof en vaardigheden eigen te maken. 

KC STip is volop in ontwikkeling. Wij zijn een lerende organisatie, dit betekent dat het team van leerkrachten, pedagogisch medewerkers en vakdocenten ook samen leert, door bijvoorbeeld het volgen van studietrajecten en het implementeren van nieuwe inzichten en ontwikkelroutes/ materialen.

Bij KC STip streven we de hoogste kwaliteitseisen na. De komende periode gaan we, naast het ontwerpen van onze nieuwe huisvesting, de puntjes op de inzetten rondom de invoering van een kindontwikkelroute aansluitend bij het gedachtegoed van ontwikkelingsgericht werken. 

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties laat het ons weten. De deur staat voor u open! Koffie staat klaar!