Kind aanmelden

Aanmelden schooljaar 2022-2023

Zoals we al hadden verwacht kunnen we het fysieke aanmeldmoment in de middag van 17 januari helaas  niet door laten gaan. 

We willen iedereen vragen het aanmeldformulier dat jullie van de gemeente hebben ontvangen, ingevuld, in te leveren op school (afgeven aan één van de teamleden), of bij de ingang van het MFA in onze brievenbus doen! Dank daarvoor.  Jullie ontvangen van ons een bevestigingsmail wanneer wij jullie aanmelding in goede orde ontvangen hebben. 

Graag willen wij wel alle nieuwe kinderen en nieuwe ouders uitnodigen om een keertje kennis te komen maken op ons Kindcentrum.   Iedereen is van harte welkom op maandag 16 mei om 15.00 uur!   Tot dan!   Met vriendelijke groet,  Kinderen en teamleden  KCSTip!

In december/januari ontvangen ouders een uitnodiging van de gemeente om hun kind(eren) te komen aanmelden voor het nieuwe schooljaar. U kunt bij de aanmelddag van KC STip de school bekijken en een praatje maken, vragen stellen en het aanmeldingsformulier inleveren. 

Kleuters mogen de dag na hun vierde verjaardag naar school. Dit met uitzondering van de laatste paar weken van het schooljaar. Deze kinderen worden geplaatst in het nieuwe schooljaar. Voordat de kleuters vier jaar worden, worden zij uitgenodigd om samen met de ouders één ochtend of middag in de klas te komen kijken. Kleuters die na de grote vakantie voor het eerst komen, worden voor de vakantie een keer uitgenodigd.

Het is onze ervaring bij de 4-jarigen dat het voor een aantal van hen erg vermoeiend is in het begin en dat ze vaak ‘s middags geen energie meer hebben. 

Dan is het mogelijk om dit met de leerkracht te bespreken en bijvoorbeeld alleen een aantal ochtenden te komen in de eerste weken. In de meeste gevallen zal dat geen probleem zijn. 

Als er bij de aanmelding al een duidelijke vraag om ondersteuning is, zullen we samen met u onderzoeken of wij die extra hulp in voldoende mate kunnen bieden, eventueel met extra ondersteuning. Kan dat niet, dan zoeken wij – in overleg met u – een betere plek. Uw kind komt zo terecht op de school die het best bij hem of haar past. Zes tot tien weken na de aanmelding hoort u van de school of uw kind is toegelaten.

 

Hier kunnen jullie het actuele aanmeldformulier downloaden.